Blogg

Prato Piazza/Plätswiese 2000 möh. Dobbiaco, BZ, Italien

En skidvecka i Italien

Så här såg Sportkullans skidvecka i Dobbiaco ut 2018. Vi filar på programmet inför årets resa och kollar upp alla pärlorna i området.

Onsdag
Flyg, transfer och ankomst till Hotell Gratschwirt i Dobbiaco.
Incheckning och något att äta beroende på ankomsttid.

Torsdag
Frukostbuffé i hotellets restaurang där kaffe och mjölk serveras i vackra, blänkande silverkannor och vi utan att tveka lägger italiensk salami på brödet.
Vi tar skidorna in till skidstadion i Dobbiaco för en tekniklektion i valfri stil, skate eller klassiskt. Spåret börjar 50 m från hotellet och tar de vackra ängarna in mot centrala Dobbiaco och vidare till skidstadion.
Lunch intas vid Lago di Dobbiaco och många dricker apfelglühwein ur en sko. =)
Åkning längs spåren mellan Cortina och Dobbiaco

efter lunchen. Pool, relax och häng på hotellet innan middag och genomgång av morgondagen.
Det diskuteras långlopp och huruvida man ska våga spontananmäla sig till på lördag.

 

 

 

 

Fredag
Buss ut i spåret. Kraftigt snöfall i dag så vi bestämmer oss för att hålla oss inne i skogspartierna. Vi tar bussen till Sesto och skidar oss mot San Candido. En lätt tur där de som ska åka Dobbiaco-Cortina på lördagen har möjlighet att korta av efter önskemål. Ett stopp vid slalombacken i San Candido för kaffe innan vi skidar se sista kilometrarna tillbaka till Dobbiaco.
Vi skickar en spejare som åker in till pizzeria Hans för att hitta bord till lunchen. Byns godaste pizza intas och avslutas med Hans egna hemgjorda limoncello.

Hämtning av nummerlappar inne på Grand Hotell i Dobbiaco för de tävlande efter lunchen. Två spontana efteranmälningar och stämningen är på topp.

Middag på hotellets restaurang.

 

Lördag
Dobbiaco – Cortina, 42 km klassisk stil. (Start i Dobbiaco)
De tävlande åker skidor in till starten (ca 2-3 km). Övriga tar bussen ut till Lago di Landro längs spåret för att heja och åka skidor hemöver igen.

Middag på hotellet när hela gänget strålar samman igen. Berättelser från dagen och skratten ekar.

Söndag
Dobbiaco – Cortina, 30 km fri stil . (Start i Cortina)
Två ur sällskapet åker även idag. De tävlande åker arrangörens buss till Cortina (ingår i anmälningsavgiften) för att skida hem mot Dobbiaco.
Övriga tar bussen ut till nya spår. Här har vädret fått avgöra vilken tur det blir.
Kylig morgon men sol utlovas så det blir vackra högplatån Prato Piazza (2000 möh).
Här åker vi skidor, tar en spontan tekniklektion och lunchar/fikar. Det finns gott om snö så några tar beslutet att ta vandringsvägen ner mot spåret mellan Cortina och Dobbiaco uppifrån Prato Piazza. Ett beslut som till slut hela gänget hakar på. Lössnöåkning och fluff på längdskidor – vilken upplevelse!

Middag intas på restaurant Enzianhütte i en grannby San Silvestro. Där vi bjuds bland annat på restaurantens egna berömda efterrätt, Frittelle della nonna Teresa.

 

Måndag
Helt plötsligt är det sista dagen. Vi tar återigen bussen ut från hotellets hållplats, den här gången till dalen Valle di Casies. Passande efter en veckas skidåkning så är det nästan bara att glida i skidspåret neröver i dalen. Solen letar sig över bergstopparna och den tidiga starten på dagen gör att vi intar fika/lunch tidigt längre ner i den öppna breda dalen.

Över nejderna suckas det av lycka och leendena ger träningsvärk i ansiktet.
Tack vare att skidspår och bussar synkas på vissa platser längs spåret, så delar gruppen i dag upp sig i olika gäng beroende på önskemål av längd på skidtur. Några tar turen hela vägen hem medan andra tar bussen.
Sista kvällen för resan och några rusar in till byn för att hitta souvenirer innan den avslutande middagen på kvällen.

 

 

Tisdag
Hemresa via transferbuss och flyg.

Följ med oss vintern 2020 – anmälan via formuläret här

Välkommen!

 

 

 

Annonser

Benvenuto!

Varmt välkommen till sidan om Sportkullans skidresa till fantastiska italienska Dobbiaco och dess varma ”meravigliosa” omgivningar. Låt oss som kan stället, språket och skidorna visa dig vägen.

Benvenuto a Dobbiaco!*

*Välkommen till Dobbiaco!